Strona 12

Fizjo zmysły gumed giełda

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj
Pytanie 89
Termoreceptory zimna zaopatrywane są przez włókna niezmielinizowane, a ciepła przez włókna zmielinizowane
P
F
Pytanie 90
Próg pobudliwości węchu jest niższy od smaku
F
P
Pytanie 91
Na skrzyżowaniu o umiarkowanej głośności natężenie 30 dB
P
F
Pytanie 92
Wrażenie smakowe jest również zależne od zapachu wydychanego
P
F
Pytanie 93
Większość receptorów dotyku i ucisku jest szybko adaptująca ?
F
P
Pytanie 94
Próg pobudliwości receptorów węchu jest niższy niż receptorów smaku
F
P
Pytanie 95
W tworzeniu wrażenia smakowego biorą udział receptory węchu przy wydechu przez nos
F
P
Pytanie 96
Właściwym receptorem słuchu są kk włoskowate zewn
F
P