Strona 17

Wstępny

Pytanie 129
maślanka jest produktem ubocznym przy produkcji:
jogurtu
kefiru
masła
Pytanie 130
jogurt jest otrzymywany z:
śmietany utwardzanej zakwasem
pasteryzowanego mleka zagęszczanego
z mleka wielbądziego
Pytanie 131
Kefir pochodzi z:
And
Kaukazu
syberii
Pytanie 132
kefir otrzymuje się w wyniku fermentacji;
alkoholowej
mlekowej
Pytanie 133
tlenek borowy i krzemionka
obniżają właściwości chemiczne
podwyższają właściwośći chemiczne
Pytanie 134
tlenek glinowy
obniża odporność termiczną
podwyższa odporność termiczną
obniża odporność chemiczną
podwyższa odporność chemiczną
Pytanie 135
utwardzaczami metali mogą być
PbO
CaO
BeO
MgO
AsO
RhO
Pytanie 136
Topnikami mogą być:
Na2O
PbO
K2O
BeO
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj