Strona 25

Wstępny

Pytanie 193
jest to spowodowane
zawartością wody
rodzajem białka
Pytanie 194
mięso posiada pełnowartościowego białka
76%
70%
60%
80%
Pytanie 195
mięso bez kości i z kością to rodzaje mięsa:
czerwonego
białego
Pytanie 196
dziczyzna to mięso
z upolowanych zwierząt
z dzika z siłowni
z dzika
Pytanie 197
mięso osła to
nie ma odpowiednika
osłona
Pytanie 198
UV-VIS wykorzystuje absorpcję w zakresie
światła widzialnego
fal radiowych
ultrafioletu
mikrofal
Pytanie 199
interferometria opiera się na różnicy ;
stopnia krystaliczności
odbicia światła
współczynników załamania światła
Pytanie 200
wełna posiada:
dobre właściwości izolacyjne, dlatego stosowana jest głównie w zimie
słabe właściwości izolacyjne, dlatego stowosowana jest głównie w lecie
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj