Strona 26

Wstępny

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj
Pytanie 201
przyswajalność białka mleka wynosi:
100%
60%
95%
90%
Pytanie 202
najłatwiej strawnym tłuszczem zwierzęcym jest tłuszcz:
mleczny
podskórny
mięsny
Pytanie 203
za słodkawy smak mleka odpowiada:
fruktoza
galaktoza
laktoza
glukoza
Pytanie 204
Zawartość procentowa tłuszczu, która NIE występuje w mleku spożywczym
3,2%
0,5%
2,5%
1%
1,5%
2,0%
Pytanie 205
Witaminy obecne w mleku
C
B
E
D
A
K
Pytanie 206
Maślankę jest produktem ubocznym przy produkcji masła uzyskanym z
śmietany
śmietany ukwaszonej zakwasem
mleka
Pytanie 207
zawartość suchej substancji w jogurcie wynosi:
9%
9- 26%
26%
Pytanie 208
kumys produkowany jest z mleka
wielbądziego
koziego
krowiego