Strona 27

Wstępny

Pytanie 209
kumys zawiera
10% laktozy
7% glukozy
7% laktozy
Pytanie 210
ser powstaje
z mleka
z mleka i śmietanki poprzez obróbkę mechaniczną i termiczną skrzepu
śmietanki
Pytanie 211
Skrzep ten powstaje z:
laktozy
glukozy
kazeiny
Pytanie 212
kazeina koaguluje pod pod wpływem enzymu
podpuszczki
lizozymu
tryptofanu
Pytanie 213
wśród serów żółtych wyróżniamy
podpuszczkowe
twarogi
dojrzewające
Pytanie 214
oscypek to ser z masy:
parzonej
chłodzonej
gotowanej
Pytanie 215
edamski, gouda to rodzaje serów
angielskich
szwajcarskich
holenderskich
Pytanie 216
dodatek utwardzacza PbO do metali powoduje:
pogorszenie właściwości mechanicznych
polepszenie właściwości mechanicznych
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj