Strona 7

Wstępny

Pytanie 49
Rozpływalność (opisująca jakość glutenu wyraża się w:
mm
g/cm3
g
Pytanie 50
elastyczność glutenu wyraża się w:
g/cm3
stopniach
mm
Pytanie 51
kwasowość mąki kształtuje się w zakresie stopni:
10-12
1-2
3-8
Pytanie 52
kasza wytwarzana jest z:
kukutydzy
jęczmienia
żyta
wszystkich rodzajów zbóż (najczęśćiej jęczmienia)
Pytanie 53
ziarna w kaszach powinny być:
mogą być wymiksowane z innymi rodzajami ziaren
mogą być w niewielkim stopniu zanieczyszczone
szkliste
mogą być różne wielkością
czyste
jednolote odmianowo
dobrze wykształcone (tylko z magistrem)
równe wielkością
Pytanie 54
wady kasz mogą wynikać ze:
złego magazynowania
wadliwego procesu technologicznego
częstego przerzucania worka z kaszą
użycia złego surowca
Pytanie 55
otręby to produkt powstały z:
przemiału
ugniatania
cięcia
Pytanie 56
otręby powstają z takich zbóż jak:
pszenica
pszenżyto
owies
żyto
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj