Strona 9

Wstępny

Pytanie 65
pieczywo mieszane otrzymuje się z mąki:
żytniej
pszennej
pszennej i żytniej
Pytanie 66
o pieczywie specjalnym mówimy gdy:
składnikach
zastosowaniu
Pytanie 67
podstawowym czynnikiem strukturotwórczym pieczywa jest:
mąka
gluten
pentozany
Pytanie 68
gluten powstaje podczas:
mieszania z napowietrzaniem ciasta
napowietrzania ciasta
mieszania ciasta
Pytanie 69
skórka pieczywa powinna być
bez zabrudzeń
elastyczna
ściśle zespolona z miękiszem
może być lekko zabrudzona
sztywna
Pytanie 70
miękisz powinien być:
kruszący się
sztywny
elastyczny
jednolity
nie kruszący się
Pytanie 71
smak i zapach powinien być
swoisty
Pytanie 72
gdy miękisz staje się lepki, ciągnący, pachnie miodem to jest to choroba:
ziemniaczana
kredowa
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj