Strona 10

Wstępny

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj
Pytanie 73
gdy na miękiszu widać białe plamy to jest to choroba:
ziemniaczana
kredowa
Pytanie 74
głównym składnikiem makaronów jest;
składniki utrwalające suszenie
mąka
woda
Pytanie 75
makaron dzieli się w zależności od;
gatunku użytej mąki
dodatków stosowanych do produkcji (z jajami, bez jaj itd)
Pytanie 76
gdy przełom makaronu jest marmurowy to:
makaron jest świeży
makaron jest stary
Pytanie 77
alkohol
przeważnie nie ma wartości odżywczych
zazwyczaj ma wartości odżywcze
Pytanie 78
cukry fermentujące to;
cukry proste
fruktoza
maltoza
glukoza
dwucukry
Pytanie 79
pierwszym etapem w produkcji alkoholi jest:
hydroliza wielocukrów
destylacja
Pytanie 80
ostatnim etapem produkcji makaronów jest ich:
moczenie
suszenie
nawadnianie