Strona 1

Inżynieria produktów żywnościowych

Pytanie 1
Z punktu widzenia inżynierii materiałowej produkty dzielimy na:
Produkty wywodzące się z produktów niespożywczych
Produkty wywodzące się z substancji organicznych
Produkty wywodzące się z substancji nieorganicznych
Produkty wywodzące się z surowców spożywczych
Pytanie 2
Produkty wywodzące się z surowców, których cechy i właściwości zostały zmodyfikowane przez dobraną obróbkę termiczną to grupa
2
3
1
Pytanie 3
Produkty o zaprogramowanych właściwościach i cechach i wywodzące się z surowców spożywczych należą do grupy
3
1
2
Pytanie 4
określenia Tailored, skrojony na miarę, dopasowany do potrzeb dotyczą grupy:
1
3
2
Pytanie 5
Produkty uzyskane z wyizolowanych składników, niekoniecznie spożywczych, poprzez ich odpowiednie skomponowanie i poddanie obróbce to grupa
3
1
2
Pytanie 6
Do grupy 3 pasuje określenie
engineered
reengineered
tailored
Pytanie 7
mleko spożywcze jest przedstawicielem grupy
2
1
3
Pytanie 8
zabielacz do kawy jest przedstawicielem grupy:
2
1
3

Powiązane tematy

#studia #kudelka