Strona 11

Inżynieria produktów żywnościowych

Pytanie 81
wędzenie ciepłe odbywa się w temperaturze
61-72C
40-50C
22-40 C
Pytanie 82
wędzenie gorące odbywa się w temperaturze:
40C
65C
45C
50C
Pytanie 83
podczas kwaszenia wykorzystywany jest (w 1-1,5%):
kwas fosforowy
kwas foliowy
kwas acetylosalicylowy
kwas mlekowy
Pytanie 84
w wyniku przerobu cukru przez bakterie powstaje
kwas pirogronowy
alkohol
kwas mlekowy
cukier
Pytanie 85
Drgania dźwiękowe stosowane są do usuwania z powietrza:
smogu
czadu
dymów
Pytanie 86
podczas użycia metod radiacyjnych:
nie wydziela się ciepło
wydziela się niewielka ilość ciepła
wydziela się duża ilość ciepła
Pytanie 87
Niskie dawki radiacyjne mieszczą się w zakresie
do 10 kilogrejów
do 1 kilogreja
1-2 kilogreja
do 5 kilogrejów
Pytanie 88
średnia dawka mieści się w zakresie:
1-10 kilogreja
10-50 kilogreja
do 1 kilogreja
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj