Strona 1

T10: Kelner

Pytanie 1
Przestawiony w tabeli opis wskazuje, że podczas przyjęcia zasiadanego zastosowano obsługę serwisem
niemieckim
rosyjskim
francuskim
angielskim
Pytanie 2
Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
winem musującym
koniakiem
winem deserowym
likierem
Pytanie 3
Zakładami gastronomicznymi typu zamkniętego są
winiarnie i bary szybkiej obsługi
bary kawowe i smażalnie
stołówki i bufety pracownicze
kawiarnie i cukiernie
Pytanie 4
Termin lunch roboczy w gastronomii międzynarodowej oznacza
obiad
śniadanie
kolację
podwieczorek
Pytanie 5
Planując menu na przyjęcie weselne należy przede wszystkim wziąć pod uwagę
skład chemiczny i kaloryczność produktów
wyposażenie magazynów
sezonowość i dostępność surowców
liczbę miejsc parkingowych
Pytanie 6
Przedstawiony piktogram informuje, że restauracja
nie jest przystosowana dla osób niewidomych i głuchoniemych
przystosowana jest dla osób niewidomych i głuchoniemych
nie jest przystosowana dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim
przystosowana jest dla osób niepełnosprawnych ruchowo
Pytanie 7
Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi przyjęcia bufetowego dla 160 gości, jeżeli na jednego kelnera przypada dziesięciu gości?
16 kelnerów
14 kelnerów
15 kelnerów
17 kelnerów
Pytanie 8
Aplikacja ServerPaging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
kelnerem a właścicielem restauracji
kelnerem a kucharzem
kelnerem a menadżerem gastronomii
kelnerem a gościem