Strona 5

T10: Kelner

Pytanie 33
Wewnętrznym środkiem reklamy stosowanym przez restaurację nie jest
A
B
D
C
Pytanie 34
Zgodnie z zasadami ustawiania potraw na bufecie obiadowym bezpośrednio po zupach należy ustawić
zimne przekąski
dania główne
desery
owoce
Pytanie 35
Który rodzaj stołu wskazany jest na uroczystą kolację zasiadaną dla 10 osób?
B
C
A
D
Pytanie 36
Które urządzenie służy do podgrzewania wody na bufetach z napojami gorącymi?
kocioł warzelny
saturator bufetowy
warnik
termos
Pytanie 37
Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz koszt bananów potrzebnych do sporządzenia 5 porcji surówki z owoców mieszanych
1,50 zł
11,20 zł
11,50 zł
0,30 zł
Pytanie 38
Łyżkę do zupy oraz widelec układa się stroną wypukłą do góry na przyjęciach dyplomatycznych organizowanych
w Polsce
w Anglii
we Włoszech
we Francji
Pytanie 39
Celem wprowadzenia przez restaurację oferty Happy Hours jest
wydłużenie czasu pracy restauracji oraz serwowanie wykwintnych potraw
obniżenie cen potraw i napojów w określonych godzinach
obniżenie cen potraw i napojów przy zamówieniach grupowych
skrócenie czasu pracy restauracji oraz serwowanie wykwintnych napojów
Pytanie 40
Który zestaw kolejnych reakcji klienta wobec produktu określa koncepcja promocyjna AIDA?
identyfikacja, zainteresowanie, promocja, działanie
podział, przygotowanie, przeprowadzenie, sprawdzenie
uwaga, zainteresowanie, pragnienie, działanie
przygotowanie, przeprowadzenie, rozbudzenie, sprawdzenie
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Aktywuj