Formularz kontaktowy
Memorizer+

Wykup dostęp

Ta funkcja jest dostępna dla użytkowników, którzy wykupili plan Memorizer+

Strona 1

Białka proste w produktach spożywczych

Memorizer.pl

Cześć!

Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.

Reklamy, jak zapewne wiesz, pozwalają na utrzymanie i rozwój serwisu. W związku z tym prosimy Cię o ich odblokowanie by móc kontynuować naukę.

Wyłącz bloker reklam a następnie
Kliknij aby przeładować stronę
lub
Subskrybuj Memorizer+
Pytanie 1
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie. W temp 70-75 stopni ulegają denaturacji nieodwracalnej.Występują w surowcach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
Pytanie 2
Białka proste, nierozpuszczalne w wodzie, rozpuszczalne w rozcieńczonych solach obojętnych.Po ogrzaniu koagulują.
Pytanie 3
Białka proste, rozpuszczają się w rozcieńczonych kwasach i zasadach. Występują w surowcach roślinnych.
Pytanie 4
Białka proste, rozpuszczalne w niższych alkoholach alifatycznych i aromatycznych. Typowe białka roślinne.
Pytanie 5
Białka najprostsze, zaliczane do polipeptydów. Rozpuszczalne w wodzie,kwasach, zasadach. Mają charakter zasadowy.
Pytanie 6
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie, rozcieńczonych kwasach i zasadach. Odczyn zasadowy.
Pytanie 7
Białka proste. Wchodzą w skład tkanki okrywającej,podporowej,łącznej. Praktycznie nierozpuszczalne. Wchodzą w skład paznokci, kopyt, rogów, piór.
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp