Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.
Wykup dostęp
Ta funkcja jest dostępna dla użytkowników, którzy wykupili plan Memorizer+
Fiszki
Białka proste w produktach spożywczych
Test w formie fiszek Test dotyczący podziału białek. Bardzo ogólnie.
Ilość pytań: 7 Rozwiązywany: 1659 razy
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie. W temp 70-75 stopni ulegają denaturacji nieodwracalnej.Występują w surowcach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
albuminy
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie. W temp 70-75 stopni ulegają denaturacji nieodwracalnej.Występują w surowcach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
albuminy
Białka proste, nierozpuszczalne w wodzie, rozpuszczalne w rozcieńczonych solach obojętnych.Po ogrzaniu koagulują.
globuliny
Białka proste, nierozpuszczalne w wodzie, rozpuszczalne w rozcieńczonych solach obojętnych.Po ogrzaniu koagulują.
globuliny
Białka proste, rozpuszczają się w rozcieńczonych kwasach i zasadach. Występują w surowcach roślinnych.
gluteiny
Białka proste, rozpuszczają się w rozcieńczonych kwasach i zasadach. Występują w surowcach roślinnych.
gluteiny
Białka proste, rozpuszczalne w niższych alkoholach alifatycznych i aromatycznych. Typowe białka roślinne.
prolaminy
Białka proste, rozpuszczalne w niższych alkoholach alifatycznych i aromatycznych. Typowe białka roślinne.
prolaminy
Białka najprostsze, zaliczane do polipeptydów. Rozpuszczalne w wodzie,kwasach, zasadach. Mają charakter zasadowy.
protaminy
Białka najprostsze, zaliczane do polipeptydów. Rozpuszczalne w wodzie,kwasach, zasadach. Mają charakter zasadowy.
protaminy
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie, rozcieńczonych kwasach i zasadach. Odczyn zasadowy.
histony
Białka proste, rozpuszczalne w wodzie, rozcieńczonych kwasach i zasadach. Odczyn zasadowy.
histony
Białka proste. Wchodzą w skład tkanki okrywającej,podporowej,łącznej. Praktycznie nierozpuszczalne. Wchodzą w skład paznokci, kopyt, rogów, piór.
skleroproteiny
Białka proste. Wchodzą w skład tkanki okrywającej,podporowej,łącznej. Praktycznie nierozpuszczalne. Wchodzą w skład paznokci, kopyt, rogów, piór.
skleroproteiny
Cześć!
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Reklamy, jak zapewne wiesz, pozwalają na utrzymanie i rozwój serwisu. W związku z tym prosimy Cię o ich odblokowanie by móc kontynuować naukę.